Smarta städtips för Ditt hem

Största fråga: Var ska man börja städa? Även de mest hängivna städarna vill veta var de ska börja. Många människor tycker ofta att det är överväldigande till en början, när de tittar på det rum som behöver städas. Ge inte upp, vi kan visa dig hur du startar städningen på rätt sätt.

Städtips för hemmet

Det bästa sättet att börja är att plocka upp allt som inte är på sin plats. Det är i ärlighetens namn, den jobbigaste delen av hela städningen. Med att ”plocka upp och sätta tillbaka” saker, du kan undvika många avbrott för att avlägsna sådant som gamla tidningar, leksaker och böcker under tiden du dammsuger. Dessutom gör det din städning tid betydligt mer kontrollerad och effektiv. Det hjälper dig också att tappa all energi halvvägs genom städningen.

Ordna dina städartiklar

så städar du ditt hem smartare

Genom att organisera och ordna upp dina rengöringsprodukter och andra förnödenheter som du använder för att städa ditt rum, kommer städningen att gå mycket snabbare. Du kanske vill en städvagn som rymmer alla dina städartiklar, med en vanlig plasthink brukar också fungera bra. Här kan du placera alla dina städartiklar. Det kan handla om rengöringsmedel, trasor, pappershanddukar och nya soppåsar. Glöm inte att ta med ditt fläckborttagningsmedel för eventuella fläckar på mattorna. Om du har ett allround-rengöringsmedel, så kan du minska antalet saker du behöver bära med dig. Det finns många allround-rengöringsmedel på marknaden för rengöring saker som trä, glas och keramik. Och genom att ha allt organiserat och på ett ställe, blir det mycket smidigare att städa.

Dags att börja städa

När du är klar med att röja upp och arrangera dina rengöringsprodukter, är nästa steg att städa rummet. Jag rekommenderar alltid att du börjar i toppen och arbeta dig nedåt. Genom att göra det sparar det merarbete med att ta hand om damm från möbler och hyllor två gånger – och även rengöra dina golv, två gånger. Börja längst upp i rummet och ta bort spindelväv från hörnen av taket, damma hyllor, bilder, och din takfläkt också. Arbeta dig igenom hela rummet, uppifrån och ned innan du börjar dammsuga dina möbler, rengöra bord och dammsuga samt torka dina golv.

Värdet av städning

Städning ger dig inte bara en härlig känsla av prestation, utan det är ett faktum att ett rent hem är tilltalande för ögat. När du går in i någon annans hem, tänk på vad är det första du märker är. Visst det är hur rent deras hem är? Du märker renheten och dofterna i det hem. Det är också ett bevisat faktum att ett smutsigt hem göder bakterier som orsakar sjukdom hos dem du älskar. Genom att hålla hemmet rent, skapar du en miljö som kommer att minska din familjs allergier och sjukdomar och ger er en större chans att förbli friska.

Lycka till med städningen av Ditt hem – Städteamet på Flyttstädning Bålsta