Städtips från våra städteam

följande punkter kännetecknar en bra städtjänst

Vad man ska leta efter hos en bra städtjänst

Städtjänster kan erbjuda mer än bara ett snyggt och prydligt hem. De kan erbjuda sinnesro och extra tid till att göra vad du vill istället för att städa. Men vad kännetecknar en bra städtjänst?

En bra städtjänst ska ge flexibilitet

När man söker efter en städtjänst, välj en som erbjuder flexibla tidsplaner. Inte alla behöver veckovis städning, och det kan finnas tillfällen då du kan behöva extra hjälp utöver den veckovisa städningen. När du reser på semester kommer städtjänsten inte att behövas för den tidsperioden och du måste se till att du inte behöver betala för något du inte får.

En bra städtjänst ska ha en försäkring

Detta är en väsentlig aspekt av all assistans du utnyttjar. Att vara försäkrad innebär ett skydd både för städbolaget och för dig. Städföretaget ska vara försäkrat mot både materiella skador på din egendom och olycksfall av deras anställda i tjänsten. Det betyder att du inte behöver riskera att förlora stora summor pengar på grund av olyckliga omständigheter där städföretaget är inblandat.

Då ett städföretag är försäkrat vet du att det har täckning för både olycksfall och materiella skador som kan uppstå. Detta kan hända då de anställda utför sina arbeten i och runt ditt hem. Du vet också att du inte kan bli stämd för en olycka eller behöva ersätta dina egna ägodelar på grund av agerandet av städföretaget eller dess representant.

Bra städtjänster bör ha goda referenser och rekommendationer

Ett bra tjänsteföretag bör kunna plocka fram goda referenser som du kan kontakta för att höra den personens erfarenheter med städföretaget. Recensioner och rekommendationer ger också god insikt i deras utövning.

Städfirman ska tillhandahålla en lätt navigerad webbsida

De flesta ansedda städföretag i Bålsta driver webbsidor som du kan besöka för ytterligare information, bakgrund om företaget och dess anställda, och ibland även funktioner för att boka jobb eller kontakta för frågor. Dessutom kan en sökning på Internet om städföretaget ge en hel del information och andra människors erfarenheter med det. Vissa webbsidor har tillgänglig information som ger även mer information om företagets affärsverksamhet och tidigare problem någon kan ha haft med dem, samt lovord de fått.

Du kanske har dina egna krav, och du bör försöka få svar på sådana frågor. Men den ovanstående riktlinjer leder dig in i rätt riktning i hur man väljer en fantastisk städfirma. Förhoppningsvis kommer de att möta och kanske överträffa alla dina förväntningar.

Flyttfirma – Bra att anlita när du ska flytta

Att flytta till ett nytt hem är inte bara komplicerat utan det är också oerhört stressande för vem helst som flyttar. Vad som kan göra flytten enklare är dock att man anlitar en flyttfirma som är både professionell och erfaren som landstäckande. Detta tillåter dig att flytta vart du än vill och du kan förvänta dig samma goda service oavsett om du ska flytta lokalt eller till andra sidan Sverige. Dessa väldigt professionella flyttfirmor har inte bara den rätta mansstyrkan, utan de kan också flytta särskilda saker såsom bilar och båtar, och de kan även hjälpa dig med allt annat du behöver under hela din flytt.

Flytta till ett nytt hem

Det första du bör göra innan du flyttar är att be om en offert. Din flyttfirma kommer då ange på offerten exakt hur mycket hela flytten kommer att kosta. Detta inkludera hyra av flyttbil, flyttlådor och tejp om du behöver det, packhjälp samt uppackning om du bestämt dig för att använda dig av den tjänsten, och den kommer också innehålla vad det kan kosta om du samtidigt behöver flytta en husvagn, bil eller båt etc. Om du ser till att du fått en riktig offert innan du flyttar så kan du sedan känna dig lugn över att du inte kommer överraskas med några oförutsedda kostnader när det är dags att betala nota. Detta gör också att du kan budgetera hela flytten mer effektivt.

råd till vaför det är en bra ide att anlita en flyttfirma

En viktig del av flyttfirman är själva flyttarna. Professionella flyttare vet hur man ska flytta alla dina saker på ett säkert sätt, och de vet också exakt hur allt bör packas för att inte gå sönder. De utför sitt arbete med stolthet och kommer att ta hand om dina saker såsom om de vore deras egna. En annan viktig person i personalen är den person som koordinerar din flytt på flyttfirman. Hen kommer att hålla dig uppdaterad under varje del av flytten och kommer också att leda sina kollegor på ett organiserat sätt.

En professionell flyttfirma bryr sig om detaljerna och en av dem är att alla deras flyttbilar har GPS. Det ger din flytt en större chans att gå smidigt och du kan känna dig lugnare. Att flytta på egen hand, oavsett hur långt eller hur mycket man har att flytta, blir ofta till ett stort och tungt projekt. Värt att nämna är också att en professionell flyttfirma oftast har en full försäkring för alla dina saker under flytten. Det är inte ovanligt att något skadas under en stor flytt, men det är heller inte en vana. De bästa flyttfirmorna sätter dina behov först, och håller också ett rättvist pris. Så skona dig själv från stressen och låt de kvinnor och män som arbetar med detta varje dag ta hand om flytten åt dig istället.

Fundera även om du behöver hjälp med flyttstäd i Bålsta till ett bra pris.

Smarta städtips för Ditt hem

Största fråga: Var ska man börja städa? Även de mest hängivna städarna vill veta var de ska börja. Många människor tycker ofta att det är överväldigande till en början, när de tittar på det rum som behöver städas. Ge inte upp, vi kan visa dig hur du startar städningen på rätt sätt.

Städtips för hemmet

Det bästa sättet att börja är att plocka upp allt som inte är på sin plats. Det är i ärlighetens namn, den jobbigaste delen av hela städningen. Med att ”plocka upp och sätta tillbaka” saker, du kan undvika många avbrott för att avlägsna sådant som gamla tidningar, leksaker och böcker under tiden du dammsuger. Dessutom gör det din städning tid betydligt mer kontrollerad och effektiv. Det hjälper dig också att tappa all energi halvvägs genom städningen.

Ordna dina städartiklar

så städar du ditt hem smartare

Genom att organisera och ordna upp dina rengöringsprodukter och andra förnödenheter som du använder för att städa ditt rum, kommer städningen att gå mycket snabbare. Du kanske vill en städvagn som rymmer alla dina städartiklar, med en vanlig plasthink brukar också fungera bra. Här kan du placera alla dina städartiklar. Det kan handla om rengöringsmedel, trasor, pappershanddukar och nya soppåsar. Glöm inte att ta med ditt fläckborttagningsmedel för eventuella fläckar på mattorna. Om du har ett allround-rengöringsmedel, så kan du minska antalet saker du behöver bära med dig. Det finns många allround-rengöringsmedel på marknaden för rengöring saker som trä, glas och keramik. Och genom att ha allt organiserat och på ett ställe, blir det mycket smidigare att städa.

Dags att börja städa

När du är klar med att röja upp och arrangera dina rengöringsprodukter, är nästa steg att städa rummet. Jag rekommenderar alltid att du börjar i toppen och arbeta dig nedåt. Genom att göra det sparar det merarbete med att ta hand om damm från möbler och hyllor två gånger – och även rengöra dina golv, två gånger. Börja längst upp i rummet och ta bort spindelväv från hörnen av taket, damma hyllor, bilder, och din takfläkt också. Arbeta dig igenom hela rummet, uppifrån och ned innan du börjar dammsuga dina möbler, rengöra bord och dammsuga samt torka dina golv.

Värdet av städning

Städning ger dig inte bara en härlig känsla av prestation, utan det är ett faktum att ett rent hem är tilltalande för ögat. När du går in i någon annans hem, tänk på vad är det första du märker är. Visst det är hur rent deras hem är? Du märker renheten och dofterna i det hem. Det är också ett bevisat faktum att ett smutsigt hem göder bakterier som orsakar sjukdom hos dem du älskar. Genom att hålla hemmet rent, skapar du en miljö som kommer att minska din familjs allergier och sjukdomar och ger er en större chans att förbli friska.

Lycka till med städningen av Ditt hem – Städteamet på Flyttstädning Bålsta